Piec polecany do utylizacji:
Drób
Ryby
Wiedza i długoletnie doświadczenie zaowocowało opracowaniem serii pieców AIS, w których zastosowano unikalne i solidne rozwiązania technologiczne zapewniające:
| Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
| Sposób załadunku: | od góry |
| Wymiary (dł. x szer. x wys.): | 3.4 x 3.0 x 3.2 m |
| Waga: | 3.3 tony |
| Wysokość zewnętrzna - z kominem: | 3200 mm |
| Wysokość zewnętrzna - bez komina: | 2100 mm |
| Wymiary podstawy betonowej (dł. x szer.): | 5.4 x 5.0 m |
| Zużycie paliwa - DIESEL: | 8 - 13 l/h |
| Zużycie paliwa - gaz LPG: | 12 - 20 l/h |
| Zużycie paliwa - gaz ziemny: | 9 - 13 m³/h |
| Ruszty: | tak |
| Wymiary drzwi załadunkowych (szer. x wys.): | 2148 x 1060 mm |
| Wymiary komory załadunkowej (dł. x szer. x wys.): | 2.2 x 1.1 x 0.6 m |
| Całkowita objętość komory: | 1.33 m³ |
| Objętość komory załadunkowej: | 540 kg |
| Liczba palników w komorze załadunkowej: | 1 |
| Liczba palników w komorze dopalacza: | 1 |
| Moc palników: | 197 kW |
| Zużycie energii elektrycznej: | 0.35 kW |
Piec kremacyjny AIS 025
| Wielkość wsadu: | 250 kg |
| Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
| Wymiary pieca: | 2.9 x 1.8 x 3.5 m |
| Waga: | 2.2 tony |
Piec kremacyjny AIS 040
| Objętość komory załadunkowej: | 540 kg |
| Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
| Wymiary pieca: | 3.4 x 3.0 x 3.2 m |
| Waga: | 3.3 tony |
Piec kremacyjny AIS 055
| Wielkość wsadu: | 490 kg |
| Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
| Wymiary pieca: | 3.3 x 2.2 x 3.3 m |
| Waga: | 2.9 tony |