Piec polecany do utylizacji:
Drób
Świnie
Owce
Mała dziczyzna
Wiedza i długoletnie doświadczenie zaowocowało opracowaniem serii pieców Volkan, w których zastosowano unikalne i solidne rozwiązania technologiczne zapewniające:
Tempo spopielania: | 50 kg/h |
Sposób załadunku: | od góry |
Wymiary (dł. x szer. x wys.): | 2.8 x 1.9 x 3.5 m |
Waga: | 2.3 t |
Wysokość zewnętrzna - z kominem: | 3520 mm |
Wysokość zewnętrzna - bez komina: | 2530 mm |
Wymiary podstawy betonowej (dł. x szer.): | 4.8 x 3.9 m |
Zużycie paliwa - DIESEL: | 6 - 9 l/h |
Zużycie paliwa - gaz LPG: | 8 - 13 l/h |
Zużycie paliwa - gaz ziemny: | 6 - 9 m3 |
Ruszty: | opcjonalnie |
Wymiary drzwi załadunkowych (szer. x wys.): | 1158 x 788 mm |
Wymiary komory załadunkowej (dł. x szer. x wys.): | 1.4 x 0.8 x 0.7 m |
Objętość komory załadunkowej: | 0.71 m3 |
Wielkość wsadu: | 240 kg |
Liczba palników w komorze załadunkowej: | 1 |
Liczba palników w komorze dopalacza: | 1 |
Moc palników: | 147 kW |
Zużycie energii elektrycznej: | 0,25 kW |
Piec kremacyjny Volkan 400
Wielkość wsadu: | 240 kg |
Objętość komory załadunkowej: | 0.71 m³ |
Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
Wymiary pieca: | 2.8 x 1.6 x 3.5 m |
Waga: | 2.3 t |
Piec kremacyjny Volkan 450
Wielkość wsadu: | 510 kg |
Objętość komory załadunkowej: | 1.14 m³ |
Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
Wymiary pieca: | 3.4 x 3.0 x 3.3 m |
Waga: | 3.4 t |
Piec kremacyjny Volkan 500
Wielkość wsadu: | 260 kg |
Objętość komory załadunkowej: | 1.16 m³ |
Tempo spopielania: | do 50 kg/h |
Wymiary pieca: | 2.6 x 1.6 x 5.1 m |
Waga: | 2.7 t |